Pandișpan moale și pufos – Rețeta pe care o folosesc de fiecare dată

Ingrediente necesare:

250 g făină cernută
3 ouă la temperatura camerei
100 ml ulei
125 ml lapte la temperatura camerei
1 lingură zahăr vanilat
jumătate plic praf de copt
150 g zahăr

Mod de preparare:

Într-un bol adânc, adăugăm ouăle, zahărul vanilat și zahărul tos.

Mixăm ingredientele la viteză maximă, timp de câteva minute.

Turnăm și laptele și uleiul și mixăm până la omogenizare.

Treptat, încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, la viteză mică.

Tapetăm o tavă rotundă sau una de 19*19 cm cu hârtie de copt.

Transferăm amestecul în tavă și uniformizăm.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau până pandișpanul trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm pandișpanul să se răcească un pic în tavă, apoi complet pe un grătar.

Pofta buna!