Tort cu foi de miere si nuci

Ingrediente:

Foi :
4 oua
un praf de sare
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
4 lg miere topita
2 lgt bicarbonat de sodiu
120 g nuci macinate
faina cat cuprinde (circa 600g)

Umplutura :
1200 g smantana
100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
160 g nuci macinate
zeama de lamaie

Decor :
100 g nuci macinate
marginile de la foile coapte macinate

Mod de preparare :

Foi:
Mixam intr-un castron ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul, adaugam apoi treptat mierea de albine , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau otet, nucile macinate si la final faina treptat, pana obtinem un aluat mai nisipos.

Aluatul il cantarim apoi il impartim in 6 bile egale. Fiecare bila o intindem cu sucitorul pe hartia de copt, apoi cu o forma cu d=23 cm decupam, iar marginile obtinute le lasam in jurul cercului. Intepam cu furculita din loc in loc. Coacem foile in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pana se rumenesc usor (circa 5 minute) deasupra.

Umplutura : amestecam toate ingredientele cu o lingura, apoi o impartim astfel incat sa ne ajunga crema intre foi si sa imbracam tortul. (lasam circa 1 cana de umplutura pentru a imbraca tortul).

Decor :
Cu nucile macinate imbracam torul, iar deasupra asezam marginile ramase coapte macinate.