Blat :
8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos
Foaie dobos :
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina
Crema :
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt
Decor :
ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata. Coacem la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.
Foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 15 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.
Asamblare : blat – 1/2 crema – foaie dobos- 1/2 crema – cioco rasa
Sursa artcol: miremirc.ro
Sursa Foto: impact.ro