Ți se topește în gură! Prăjitura Cuburi de Lapte, rapidă și fără coacere

Blat :

-6 oua
-5 linguri faina
-6 linguri zahar
-2 linguri cacao
-3 linguri ulei

Crema :

-500 mililitri lapte
-50 grame amidon
-2 linguri zahar
-50 grame ciocolata alba
-125 grame unt
-75 grame zahar pudra

Sirop :

-200 mililitri apa
-50 grame zahar
-1 lingura rom

Glazura :

-ciocolata neagra rasa

Mod de preparare :

Blat: mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, ca la maioneza si la urma faina cernuta cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Coacem in tava (20*30 cm ) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3. Sau pentru cine are mai mult timp se impart cantitatile in 3 si se coc 3 blaturi separat.

Crema: amestecam zaharul cu amidonul si turnam peste el 100 ml laptele rece; punem intr-o craticioara restul de lapte impreuna cu ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata apoi adaugam amestecul obtinut mai sus, in fir subtire amestecand sa nu se lipeasca de craticioara crema; dupa ce s-a ingrosat , acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca; intre timp mixam untul spuma impreuna cu zaharul pudra si amestecam cu crema de amidon rece; obtinem o crema de lapte delicioasa pe care o impartim in 3.

Sau : zaharul cu amidonul le amestecam, adaugam laptele rece si punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa; luam de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata alba. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Crema rece o mixam putin cu micerul si in ea adaugam untul. Mixam bine, apoi crema o impartim in 3. Cine doreste prajitura mai dulce, mixeaza untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi il amestecam cu crema racita.

Sirop : fierbem apa cu zaharul ,dam de-o parte si punem romul; lasam sa se raceasca si stropim foile.

Asamblare : 1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-ciocolata neagra rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.