Zacuscă de legume cu ciuperci, un deliciu pe care îl poţi mânca tot anul! Reţeta uşoară a gospodinelor

Ingrediente necesare:

-2 kilograme de vinete
-1 kilogram de ceapă
-1 kilogram de ardei capia roșu
-1 kilogram de ciuperci champignon
-300 mililitri ulei
-pastă de roșii
-1 lingură de piper boabe
-3-4 foi de dafin
-sare

Mod de preparare:

În primul rând, trebuie să coaceți ardeii și vinetele. Ideal ar fi să preparați zacusca undeva la curte, ca să vă fie mai ușor cu coptul. Dacă nu aveți această posibilitate, coaceți legumele pe o tablă pusă pe aragaz.

După ce sunt coapte, curățați legumele și spălați-le. Curățați și ceapa și tocați-o mărunt. Apoi căliți-o în puțin ulei, dar aveți grijă să nu se ardă. După aceea, turnați puțină apă peste ceapă și lăsați-o să fiarbă, până se înmoaie.

Tocați și ardeii cât mai mărunt și apoi puneți-i peste ceapă, să se călească împreună. Procedați la fel și cu vinetele. Ciupercile se spală, se curăță și se taie feliuțe. După aceea, puneți-le peste ceapă, ardei și vinete.

Adăugați apă peste legume, ca să se fiarbă bine. Aveți grijă să nu fie prea multă apă, ci doar atât cât cer legumele. Puneți și pasta de roșii și potriviți de sare și de piper. Adăugați și foi de dafin și lăsați totul pe foc mic, pentru aproximativ două ore. Nu uitați să mai amestecați din când în când, ca să nu se lipească.

Până când este zacusca gata, pregătiți borcanele în care o veți depozita. Spălați-le foarte bine și sterilizați-le. Le puteți băga într-o tavă la cuptor pentru 10 minute și vor fi sterilizate. Când este gata zacusca, se pune fierbinte în borcane. Puteți scoate foile de dafin înainte, dacă nu vă place să le găsiți în zacuscă.

După aceea, băgați borcanele cu zacuscă la cuptor, pentru aproximativ 15 minute. Aveți grijă să dați drumul la cuptor chiar când băgați zacusca, nu este nevoie să îl preîncălziți, ca la prăjituri. Imediat după ce le scoateți din cuptor, puneți capacele la borcane. Acestea trebuie lăsate acoperite până în ziua următoare.

Pofta buna!

 

Similar articles