Ingrediente:
-2 bucati de sfeclă roșie
-4 morcovi
-1 sfert de varza rosie
-1 cartof
-2 cepe
-2 căței de usturoi
-2 linguri de ulei
-400 ml de bors crud de tarate (sau 3 linguri de otet de mere)
-sare, piper negru, condimente funcție de gust și preferințe
-mărar și pătrunjel
Cum se prepară?
Taiati cepele, cartoful, morcovii, sfeclele si varza fin sau dati-le pe razatoare, si puneti-le intr-o cratita mare, de bors. Turnati apa, de doua ori inaltimea ingredientelor din oala. Puneti vasul pe foc, acoperiti-l cu un capac, si lasati legumele sa fiarba la foc potrivit, circa o ora sau mai mult. Adaugati spre sfarsit uleiul, otetul, sarea, piperul si verdeturile, dupa gust.
Poftă bună!
Beneficiile sfeclei roșii
beneficii deosebite pentru sistemul reproductiv feminin (datorita continutului de acid folic)
sucul de sfecla este alcalin in natura, si ajuta la reducerea acidozei
ajuta la curatarea sangelui
ajuta la construirea de celulele rosii de sange si la tratarea anemiei
are proprietati antioxidante, antiinflamatoare si anticancerigene (datorita betalainei)
Per ansamblu, sfecla este un aliment extrem de hranitor si sanatos. Contine multe fibre, potasiu, magneziu, fier, biotina si unele vitamine B. Este de asemenea bogata in luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care previn degenerescenta maculara si afectarea vederii.