Cele mai gustoase cornulețele de casă – Cornulețe fine și sfărâmicioase cu magiun

Ingrediente:

400 g brânză de vaci
225 g făină
100 g zahăr
50 g unt
1 ou
1 lingură smântână
10 g praf de copt
1 plic vanilină
300 g gem
zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm zahărul. Adăugăm untul, brânza, oul, smântâna, oul, praful de copt și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm făina și frământăm până la omogenizare.

3. Întindem aluatul într-o foaie subțire, pe care o tăiem triunghiuri.

4. Așezăm câte o lingură de gem și formăm cornulețele.

5. Așezăm cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

La final, decorăm cu zahăr pudră. Poftă bună!