Rețeta perfectă pentru Salată de Boeuf! Nu trebuie să lipsească de pe masa de Craciun! Iata cum se prepară

Salata boeuf este nelipsită de pe mesele de Craciun ale românilor. Mulți o prepară însă greșit! Noi vă oferim însă rețeta perfectă

Salată de boeuf cu carne de pui

Ingrediente:
-2-3 cartofi,
-1 păstârnac
-2 morcovi care au fiert în supa de pui,
-100 gr carne de pui fiartă în supă,
-3 castraveți acri,
-50 gr mazăre,
-1 gălbenuș de ou,
-50-60 ml ulei,
-2 lingurițe de muștar,
-zeama de la 1/2 lămâie,
-câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor,
-sare și piper.

Mod de prepare:

Legumele și carnea fier în supa de pui, apoi se scot și se lasă să se răcorească, apoi sunt tocate mărunt. După ce se storc de zeamă, castraveții acri se toacă mărunt și se adaugă în castron. Mazărea se dă de două ori în clocot și se pune peste salată.

După toți acești pași, preparați maioneza din gălbenuș, muștar, zeama de lămaie, sare, piper și ulei și așezați-o peste salată. Ornați apoi salata de boef cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.

Salată de boeuf cu carne de vită

Ingrediente:

-400 grame carne de vită,
-300 grame mazăre fiartă,
-12 cartofi,
-3 morcovi,
-1 albitură,
-1 ţelină mică,
-castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet,
-sare, piper,
-1 lingură de muştar,
-maioneză după gust.

Mod de preparare:

Cartofii se pun într-un vas la fiert, întregi, în timp ce morcovul, albitura, ţelina și carnea se taie bucăţi și se adaugă ulterior. Se toarnă apa până la jumătatea vasului, urmând să se mai completeze pe parcursul fierberii.

Când legumele și carnea au fiert se scot și se lasă la răcit. Se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust.