Melcișori cu brânză, stafide si sos de smântână. Vezi cum prepari aceste bunatati

Ingrediente:

350 g făină
280 g brânză de vaci
230 ml lapte
130 g zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
70 g stafide
4 ouă
1 praf de sare
20 g drojdie de bere

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să treci faina prin sită şi să o pui într-un lighean mai mare. În mijlocul ei faci o adâncitură şi acolo pui sarea, drojdia, laptele şi jumătate din zahăr. Amesteci bine, după care adaugi şi 3 ouă. Frămânţi aluatul ca pentru cozonac, după care îl acoperi şi îl laşi deoparte, într-un loc călduţ, în jur de 60 de minute.

Separat pregăteşti umplutură. Amesteci brânză scursă de zer cu oul rămas, zahărul vanilat, stafidele şi restul de zahăr.
Scoate aluatul din tava, întinde-l cu făcăleţul în fâşii. Pune umplutură pe fâşii, apoi rulează. La final taie felii din rulada.
Pune aceşti melcişori cu brânză şi stafide într-o tavă unsă cu unt şi tapetata cu făină. Bagă-le în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.

Ingrediente pentru sos:

2 linguri de zahăr
250 gr smântână

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente. Imediat ce ai scos tava cu melcişori cu brânză şi stafide din cuptor, unge-i cu sosul pregătit. Acoperă-i apoi şi lasă-i să se răcească aşa.

Sursa: bzi.ro

 

Similar articles

Ingrediente necesare: 4 ouă 1 cană zahăr 1 cană chefir 500-600 g fructe 2 căni cu vârf făină jumătate cană ulei 1 linguriță esență de vanilie 1 linguriță coajă rasă de lămâie 1 linguriță praf de copt praf de sare…...