Reteta de Salata de boef pentru masa de Paste. Nu trebuie sa lipseasca de pe masa

Salata de boeuf, una dintre cele mai puțin calorice preparate, este nelipsită de pe masa românilor de sărbători, gospodinele folosind mai multe rețete pentru a prepara salată de boeuf.

Salata de boeuf se poate prepara cu maioneză cu ou sau fără maioneză, cu diferite combinaţii de carne și legume. Salata boeuf poate fi servită ca aperitiv sau ca şi garnitură pentru fripturi. Foarte important la rețeta de salată de boeuf este ca maioneza, dacă o folosiți, să lege ingredientele, nu să le acopere.

Ingrediente:

400 grame carne de vită,
300 grame mazăre fiartă,
12 cartofi,
3 morcovi,
o albitură,
o ţelină mică,
castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet,
sare, piper,
o lingură de muştar,
maioneză după gust.

Mod de preparare salată de boeuf cu carne de vită:

Cartofii se pun într-un vas la fiert, întregi, în timp ce morcovul, albitura, ţelina și carnea se taie bucăţi și se adaugă ulterior. Se toarnă apa până la jumătatea vasului, urmând să se mai completeze pe parcursul fierberii. Când legumele și carnea au fiert se scot și se lasă la răcit. Se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust.