Prăjitură Raffaello – Mereu fac câte 2 tăvi, doar așa apuc să gust și eu

Ingrediente:

Pentru aluat:

6 albușuri de ou
200 g zahăr pudră
100 g de făină
100 g nucă de cocos
Pentru cremă:

6 gălbenușuri de ou
40 g de budinca (vanilie)
400 ml lapte
100 g zahăr
250 g margarina
150g zahăr pudră
Pentru decor:

30 g de nucă de cocos
20 g ciocolata razuita

Mod de preparare:

Batem albusul de ou cu zaharul pana obtinem o spuma tare Spuma obtinuta se amesteca cu faina si cu cocosul. Pe o tava de 37×23 cm se pune foaia de copt, iar aluatul se intinde uniform pe ea si adaugam tava in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 20 de minute.

Pt crema amestecam praful de budinca cu galbenusurile de ou,zaharu tos si laptele si le punem la foc amestecand continuu pana obtinem o crema tare. Separat amestecam margarina cu zaharul pudra pana ce se face ca o pasta mai spumoasa,compozitia obtinuta se amesteca cu budinca racita.

Crema obtinuta se intinde uniform peste foaia racita,decoram cu cocos si ciocolata rasa si se da la frigider pt cateva ore, se feliaza si se serveste.

Pofta buna!