Prăjitura Televizor, aromata si delicata – Reteta originala luata din caietul mamei

Ingrediente necesare pentru foile cu cacao:

10 linguri zahăr
2 ouă
10 linguri lapte
10 linguri ulei
2 linguri pudră de cacao
1 linguriță bicarbonat de sodiu
Făină cât cuprinde, în jur de 500 g
Ingrediente necesare pentru blatul de pandișpan:

8 linguri făină
6 ouă
2 linguri apă
3 linguri ulei
8 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
Coaja rasă de la 1 lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:

500 ml lapte
250 g zahăr
250 g unt
Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
5 linguri făină
2 linguri griș
Ingrediente necesare pentru glazură:

Frișcă lichidă
1 ciocolată amăruie
Mod de preparare:

Începem cu foile de cacao:

Batem ouăle împreună cu zahărul, după care adăugăm uleiul, laptele cald amestecat cu bicarbonatul și amestecăm bine. Adăugăm și pudra de cacao și, treptat, făina. Amestecăm la început cu o lingură, apoi frământăm cu mâna până aluatul nu se mai lipește.

Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale din care întindem 2 foi și le coacem pe fundul tăvii unsă cu unt și tapetată cu făină.

Înțepăm foile din loc în loc cu o furculiță și le coacem la foc mic timp de 10 minute.

Ulterior, le desprinde cu mare grijă pentru că sunt fragile, și le așezăm pe un tocător.

Pentru blatul de pandișpan, separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă tare. Separat, amestecăm gălbenușurile cu zahărul vanilat și cel tos, cu uleiul și apa, mixând până compoziția își dublează volumul și până se topește de tot zahărul.

Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și mai mixăm până se încorporează. La final, încorporăm și spuma de albușuri ușor, cu o spatulă de silicon.

Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, omogenizăm într-un vas laptele cu grișul, făina, zahărul și coaja de lămâie. Punem vasul pe foc mic pentru 15-20 de minute, până se îngroașă compoziția ca o budincă. În tot acest timp, amestecăm ca să nu se lipească.

Lăsăm să se răcească bine, bine după care punem crema în frigider pentru puțin timp. Batem untul spumă, după care adăugăm și budinca rece și avem grijă mare să nu se taie. Adăugăm și zeama de la o jumătate de lămâie și omogenizăm.

Asamblare:

Întindem jumătate din cremă peste prima foaie cu cacao. Așezăm blatul de pandișpan pe care-l putem ungem pe ambele părți cu gem, cât să se coloreze. Peste blatul de pandișpan întindem crema rămasă și acoperim cu a doua foaie cu cacao.

Dăm prăjitura la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Ulterior, o glazurăm.

Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu frișca lichidă, amestecând până la omogenizare.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte.