4 ouă, 200 g de brânză de vaci și 120 g de zahăr pentru cea mai delicată prăjitură cu cremă de brânză

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

120 grame făină
4 ouă
120 grame zahăr
1/4 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
puțină sare
pudră de cacao pentru decoratiune

Ingrediente pentru cremă

200 grame brânză de vaci (9-15% grăsime)
100-120 grame zahăr
250 mililitri frișcă pentru gătit (33% grăsime)
1/4 linguriță zahăr vanilat

Mod de preparare:

Pentru aluat:

Într-un bol adânc, bateți ouăle cu ajutorul unui mixer și adăugați treptat zahărul.

Într-un recipient separat, se cerne făina împreună cu praful de copt, zahărul vanilat și sarea.

Treptat se adaugă și amestecul de făină în amestecul de ouă bătute cu zahăr. Amestecați bine, până la omogenizare.

Se pune hârtie pentru copt în forma în care coaceți. Tapetați cu puțin unt.

Se toarnă aluatul în formă și se coace timp de 10 minute, la temperatura de 200 grade Celsius…

Pentru cremă

Se amestecă brânza cu zahărul obișnuit și cu zahărul vanilat, cu ajutorul unui blender.

Mărunțiți la blender până când obțineți un amestec suficient de omogen…

Se răcește frișca și se bate bine cu mixerul, apoi se adaugă în amestecul cu brânză.

Se răcește pandișpanul și se taie în 2 blaturi.

Pentru asamblarea prăjiturii

Se pune un blat pe farfurie, se unge cu 2/3 din cremă și se acoperă cu celălalt blat. Tapetați și acest blat cu cremă, din abundență…

Se decorează cu pudră de cacao și se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore… și mai bine ar fi pentru o noapte…

A doua zi se feliază și se servește.