Prăjitura Alcazar – Reteta veche, luata din caietul bunicii. Trebuie sa o incercati macar o data

Ingrediente:

Pentru foi:

9 albușuri
praf de sare
9 linguri de zahăr
18 linguri de nuci măcinate
esență de vanilie

Pentru cremă:

9 gălbenușuri
9 linguri de zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
4 linguri de lapte
300 g unt
puțină zeamă de lămâie
3 linguri de cacao

Pentru glazură:

3 linguri de cacao
150 g de ciocolată
50 g unt
4 linguri de lapte

Cum se prepară această prăjitură?

În ceea ce privește foile, se împart cantitățile la 3. Vom obține astfel 3 foi. Mixăm 3 albușuri cu puțină sare, adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până când acesta se topește și bezeaua devine tare. Se adaugă apoi nucile măcinate și esența de vanilie, amestecând cu o lingură pentru a evita lăsarea bezelei.

Similar procedăm și pentru celelalte două foi.

Se coc foile în cuptorul preîncălzit 10 minute la temperatura de 180 de grade Celsius, într-o tavă de 20 x 25 cm sau într-o tavă de dimensiuni apropiate. Se tapetează tavă cu hârtie de copt.

Așteptăm să se răcească foile. Folosim un cuțit cu lama ceva mai lungă pentru a le dezlipi de hârtia de copt.
În ceea ce privește crema, se mixează gălbenușurile cu zahărul și se adaugă treptat laptele. Se pune crema pe baie de aburi timp de 10-15 minute, până se îngroașă suficient. Așteptăm să se răcească.

Untul, aflat la temperatura camerei, îl mixăm puțin și adăugăm treptat câte o lingură din crema răcită. La final, se adaugă puțin câte puțin din zeama de lămâie. Se împarte crema în două părți: o parte rămâne galbenă, iar în cealaltă parte adăugăm cele 3 linguri de cacao.

Pentru a realiza glazura, se pun ingredientele într-o cratiță cu strat dublu, la foc mic, și se amestecă folosind un tel până la omogenizare.

Asamblare:

foaie
cremă galbenă
foaie
crema cu cacao
glazură

Poftă bună!