Cu desertul ăsta o să fii vedeta din familie – îți vor cere și a 2-a și a 3-a porție din prăjitura cu cremă de brânză

Pentru a prepara blatul:
6 oua
3 linguri de zahar
arome
6 linguri de ulei
6 linguri de lapte
8 linguri cu varf de faina
100 gr stafide
100 gr de ciocolata
1/2 de lingurita de praf de copt

Pentru a prepara crema de brânză:
300 gr de branza de vaci
100 gr de smantana
100 gr de unt
3 linguri de zahar pudra
coaja de la o lamaie

Pentru a prepara toppingul de ciocolată:
100 gr de ciocolata
2-3 linguri de lapte

Mod de preparare:

Bate ouale cu zaharul, pana ce acesta se topeste. Pune alternativ uleiul si laptele si amesteca cu mixerul. Pune aromele si stafidele. Cu o lingura de lemn amesteca faina cernuta in prealabil.

Pune blatul in tava mare a cuptorului, tava unsa cu unt si presarata cu faina, sau foaie de copt. Coace la foc mic, circa 30 de minute. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.

Lasa blatul sa se raceasca in tava.

Cu un blender vertical inspumeaza branza de vaci. Pune smantana si amesteca bine pana ce branza devine cremoasa si fina. Pune zaharul si bate mai departe cu blenderul vertical.

Acesta face branza cremoasa si fina. Pune untul topit si sleit si aromele. Merge bine coaja de lamaie dar poti pune ce vrei – rom, vanilie, coaja de portocale sau esenta de migdale. Omogenizeaza bine.

Pune crema peste plat in strat uniform. Topeste ciocolata si adauga laptele. Cu o pensula de bucatarie intinde ciocolata peste stratul de crema. Lasă prajitura cu crema de branza si ciocolata la rece pentru o ora, doua, apoi o poti taia in bucati.