Ceai de scorțișoară – Rețetă pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip II

Rețetă de ceai de scorțișoară

La prepararea acestui ceai, cel mai indicat este folosirea batoanelor de scorțișoară.

Se pun 400 ml de apă la fiert, se adaugă un baton de scorțișoară și se pune un capac.

Se fierbe ceaiul timp de 15-30 de minute, la foc mic. Se consumă după ce se răcorește.

Acest ceai poate fi asociat și cu alte mirodenii sau ingrediente, cu scopul de a spori efectul terapeutic și aroma.

Ceai de scorțișoară cu ghimbir

2 batoane scorțișoară
4 cm rădăcină de ghimbir
2 linguri miere
4 căni apă
Scorțișoara și ghimbirul se fierb la foc mic timp de 5 minute fără capac. Se strecoară și după ce se răcește se adaugă mierea.

Ceai de scorțișoară cu coji de mere

1 baton scorțișoară
2 linguri miere
3 mere
Apă
Merele se spală foarte bine, se decojesc și se pun cojile într-un ibric plin cu apă. Se adaugă scorțișoara și se fierbe timp de 10 minute, tot la foc mic. Se strecoară și, după ce se mai răcorește, se adaugă mierea.