Prăjitură cu brânză dulce și stafide – Simplă, rapidă și delicioasă

Ingrediente pentru blat:

300 g făină
10 linguri ulei
100 g zahăr
10 linguri lapte
2 linguri smântână
2 ouă
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

500 g brânză de vaci
2 linguri smântână
150 g stafide
3 linguri griș
1 plic zahăr vanilat
3 ouă
coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem ouăle cu zahăr. Adăugăm laptele, smântâna, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine.

2. La final, adăugăm uleiul. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 10 minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

3. Pentru umplutură, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm brânza, grișul, smântâna, zahărul vanilat, coaja de lămâie și amestecăm foarte bine. Adăugăm albușurile bătute spumă, stafidele hidratate și amestecăm foarte bine.

4. Turnăm umplutura peste blatul din tavă. Acoperim cu al 2-lea blat și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.