Prăjitura Regina Maria – Desertul pe care îl pregătesc și îl servesc cu drag de fiecare dată

Ingrediente pentru blat:

5 ouă
sare
5 linguri zahăr
5 linguri făină
2 linguri ulei

Ingrediente pentru bezea cu nuci:

6 albușuri
6 linguri zahăr
50 g miez de nucă
2 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

6 gălbenușuri
10 linguri zahăr
5 linguri lapte
2 linguri făină
2 linguri cacao
200 g unt
30 g ciocolată albă
biluțe de ciocolată

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul, gălbenușurile, uleiul și făina. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Turnăm compoziția într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 e grade, timp de 20 de minute.

3. Pentru bezea, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm făina, miezul de nucă mărunțit și zahărul. Amestecăm bine și turnăm compoziția obținută într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de câteva minute.

4. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, laptele, pudra de cacao și făina. Amestecăm foarte bine și punem compoziția la încălzit, pe foc mic. Mixăm bine iar la final adăugăm untul la temperatura camerei.

5. Pentru sirop, caramelizăm 2 linguri de zahăr, adăugăm 80 ml de apă și o lingură de rom.

6. Pentru a forma prăjitura, este important să respectăm ordinea straturilor: blat însiropat, 1/2 cremă, bezea, 1/2 cremă, decor.