Suc de ghimbir și morcov pentru afecțiunile respiratorii – Rețeta pe care o folosesc și călugării greci

Ghimbirul este renumit în toată lumea pentru proprietățile sale terapeutice extraordinare, devenind foarte popular și la noi. Monahii greci folosesc ghimbirul de sute de ani, ca remediu pentru problemele aparatului respirator.

Una dintre cele mai cunoscute rețete împotriva astmului bronșic aflat în fază de debut este sucul de ghimbir și morcov. Aceste două ingrediente naturale se folosesc în cantități egale, cam 100 de grame din fiecare.

Rădăcinile se curăță de coajă și se storc cu aparatul pentru suc sau se mixează în robot după care se strecoară. Sucul astfel obținut se amestecă până la omogenizare și se consumă ca atare, fără să fie diluat cu apă. După gust, se poate adăuga un pic de miere.

Se prepară / administrează de două ori pe zi și se consumă întotdeauna sucul proaspăt storc. Cura poate dura 20 de zile, urmate de 7 zile de pauză după care se poate repeta. Este de mare ajutor în reducerea frecvenței crizelor de astm.

De asemenea, tinctura de ghimbir este și ea la fel de eficientă și populară. Se poate prepara în casă sau se poate achiziționa de la magazinele naturiste.

Ghimbirul și morcovul au proprietăți decongestionante: ghimbirul desfundă sinusurile și ajută în eliminarea secrețiilor excesive din plămâni și a poluanților precum parfumul sau fumul de țigară din căile aeriene, înainte ca aceștia să ajungă să irite plămânii.

De asemenea, ghimbirul are capacitatea de a îmbunătăți circulația la nivel pulmonar și de a reduce severitatea afecțiunilor cronice.

Reduce inflamația de la nivelul căilor respiratorii și îmbunătățește respirația, datorită proprietăților antiinflamatoare.

Nu în ultimul rând, ghimbirul crește capacitatea plămânilor și maximizează astfel funcția lor.

Rezultatele unui studiu realizat la Universitatea de Medicină din Kaohsiung, Taiwan, arată că ghimbirul proaspăt este eficient împotriva infecțiilor respiratorii virale.