Prăjitură de casă cu nucă, cocos și cacao. Un desert extrem de delicios ce merita incercat macar o data

Ingrediente necesare pentru blatul cu cocos:

2 linguri făină
5 albușuri
150 g fulgi de cocos
150 g zahăr
1 linguriță zeamă de lămâie
1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru blatul cu nucă și cacao:

5 albușuri
3 linguri pudră de cacao
150 g nucă măcinată
150 g zahăr
2 linguri făină
1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:

200 g zahăr
10 gălbenușuri
1 plic zahăr vanilat
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 g unt

Ingrediente necesare pentru decor:

Fulgi de cocos
Pudră de cacao

Mod de preparare:

Începem prin a seta cuptorul la 180 de grade Celsius. Mixăm spumă albușurile, adăugăm treptat zahărul. Mixăm până obținem o bezea lucioasă și tare în care încorporăm fulgii de cocos și făina amestecată cu sucul de lămâie și cu praful de copt.

Transferăm compoziția într-o tavă de 22*30 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și coacem blatul timp de 15-20 de minute. Pregătim în același fel și blatul cu cacao și nucă.

Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul vanilat după care adăugăm laptele, zahărul și praful de budincă.

Amestecăm foarte bine, să nu rămână cocoloașe după care punem compoziția pe foc mediu.

Gătim până se îngroașă, amestecând crema continuu.

Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.

Ulterior, încorporăm în cremă bucățelele de unt.

Asamblare:

Peste blatul de cocos întindem jumătate din cantitatea totală de cremă.

Peste stratul de cremă așezăm blatul cu nucă și întindem cantitatea rămasă de cremă.

Decorăm cu fulgi de cocos și pudră de cacao.

Dăm prăjitura la frigider pentru 2-3 ore înainte de a o porționa și servi.