Prajitura Intercontinental. O prajitura delicioasa perfecta pentru a-ti rasfata familia. Merita sa o incerci macar odata

PRAJITURA INTERCONTINENTAL.

Ingrediente

Foi :

12 albusuri
12 linguri nuci macinate
12 linguri zahar
6 linguri faina

Crema :

12 galbenusuri
14 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
8 linguri lapte
300 grame unt
50 grame nuca de cocos
50 grame stafide (optional)
50 grame ciocolata

Glazura :

50 grame ciocolata alba
50 grame ciocolata neagra

Mod de preparare

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute .Cine doreste imparte ingredientele in 3 si coace foile.

Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi laptele( pe aburi), pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.

Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste foaie.

In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora). In ultima treime adaugam ciocolata rasa.

Glazura: Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Pofta buna!

Susa articol: miremirc.ro