Prajitura cu umplutura de mere si crema de branza. O reteta delicioasa pentru a-ti rasfata familia

Ingrediente necesare pentru blat:

4 ouă
150 g zahăr
160 g făină
4 linguri ulei
1 linguriță praf de copt

Pentru umplutura de mere:

500 g mere curățate de coajă
80 g zahăr
1 plic budincă de vanilie
300 ml apă

Pentru stratul de brânză:

250 g brânză
125 ml frișcă lichidă
Zahăr după gust

Mod de preparare:

Prepararea blatului:

Pentru inceput dam drumu la cuptor si il lasam sa se incalzeasca pana la 170 grade celsius.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă tare albușurile împreună cu zahărul, după care încorporăm pe rând și gălbenușurile, uleiul și, la final, făina cernută și amestecată cu praful de copt.

Pregatim o tava de 30×35 pe care papetăm cu hârtie de copt și turnam compoziția în ea. Bagam tava in cuptorul preîncălzit și lasa blatul la copt timp de 20 de minute.

Prepararea umpluturii:

Tăiem merele în bucățele. Le punem într-o cratiță împreună cu jumătate din cantitatea de apă și, după ce dă în clocot, mai fierbem timp de 5 minute.

Amestecăm apa rămasă cu praful de budincă și cu zahărul, după care turnăm acest amestec peste mere.

Fierbem până compoziția se îngroașă.

Turnăm crema peste blatul rece și așteptăm până se răcește și crema.

Batem spumă tare frișca lichidă după care o amestecăm cu brânza și cu zahărul, până la omogenizare.

Întindem compoziția peste crema rece.

Optional, prăjitura se poate pudra cu scorțișoară.

Poftă bună!