Saratele cu cascaval – Se prepara din 250g faina, 200g unt, 200g cascaval, 50 ml lapte si…

Ingrediente:

250 g făină
200 g unt rece, cubulețe
200 g cașcaval ras
1 linguriță sare
Jumătate linguriță bicarbonat
50 ml lapte

Alte ingrediente:

1 ou
25 g cașcaval ras
Sare după gust

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm făina cu sarea și cu untul. Adăugăm și cașcavalul și laptele amestecat cu bicarbonatul. Frământăm un aluat moale și omogen. Setăm cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întindem aluatul la o grosime de 4-5 mm și decupăm bețișoarele ( 1 cm grosime, 8-10 cm lungime ).

Ungem cu ou bătut și presărăm cașcaval ras deasupra. Sărăm după gust.

Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptor pentru 12-15 minute.

Pofta buna!