Rulada cu banane si biscuiti fara coacere- Biscuitii tin locul blatului – O rulada extrem de delicioasa si rapida

Ingrediente:

300g biscuiţi simpli,
3 linguri cacao,
6 linguri miez de nucă,
200 ml apă,
200 ml zahăr tos,
trei sferturi de pachet de unt gras,
o esenţă de rom,
6 linguri zahăr pudră,
coaja unei jumătăţi de lămâie,
2 banane mari sau 4 mici,
puţin zahăr vanilat

Mod de preparare:

Untul trebuie să fie la temperatura camerei, mai mult moale, dar nu lichid. Miezul de nucă îl rumenim uşor în tigaia fără ulei, apoi jumătate îl măcinăm fin şi cealaltă jumătate îl tocăm cu cuţitul în bucăţele nu prea mari.

Punem biscuiţii într-o pungă rezistentă din plastic şi îi batem cu sucitorul sau cu ciocanul de carne. Trebuie să fie sfărâmaţi, dar nu pulbere fină. Îi punem apoi în castronul în care facem compoziţia. Punem în alt vas la fiert apa cu zahăr şi cacao, amestecând până se topeşte zahărul. Dăm deoparte, lăsăm să se răcorească la temperatura mâinii. Cât se răceşte siropul, batem untul separat cu zahărul pudră, până devine spumă, iar la final amestecăm zahărul vanilat, nuca şi coaja de lămâie.

Curăţăm bananele de coajă. Adăugăm în siropul răcorit esenţa de rom şi turnăm peste biscuiţi, amestecând bine. Când siropul a fost încorporat, adăugăm şi bucăţelele de nucă tocată cu cuţitul. Punem pe masă o bucată de folie de plastic (o pungă sau două straturi de folie de prospeţime), iar pe ea formăm cu ajutorul lingurii un dreptunghi din compoziţia cu biscuiţi, ca o foaie mai groasă de ruladă.

Peste foaie ungem uniform crema de unt. Punem pe una dintre laturi banane întregi, una după alta, în lungul foii, apoi, cu ajutorul foliei de plastic, formăm rulada peste banane.

Nu va avea un aspect prea grozav iniţial, pentru că este destul de moale şi rulada se va lăţi un pic (în secţiune are, din acest motiv, o formă de lacrimă). Strângem folia la capete şi dăm rulada la rece cel puţin 24 de ore înainte de a o tăia. O feliem în grosime după preferinţă, transversal, chiar înainte de a o servi. Deşi este un preparat economic, este delicioasă.

 

Similar articles