Pandispan cu fructe si iaurt- Cea mai buna combinatie pentru un desert

Ingrediente:

Faina – 1 cana si jumatate

oua – 6 buc

zahar – 1 cana

ulei – jumatate cana

iaurt – 200 grame

coaja de lamaie – 2 lingurite

praf de cacao – 1 lingura

praf de copt – 1 lingurita

sare – 1 varf

fructe – 500 grame

zahar pudra- pentru decor

Mod de preparare:

Inainte de a incepe sa gatiti, incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati tava cu hartie de copt.

Pregatirea este foarte simpla si rapida, asa ca nu va trebui sa zaboviti.

Bateti sase oua intr-un castron, adaugati un varf de sare si bateti usor.

Apoi adaugati treptat zahar si, in cele din urma, iaurtul la acest amestec.

Cu un jet subtire, adaugati ulei la amestec, amestecand constant.

In cele din urma, amestecati usor coaja de lamaie si incorporati faina in amestec cu o lingura de lemn, pe care ati preamestecat-o cu o lingurita de praf de copt alaturi intr-un castron.

Veti obtine un aluat cu o consistent. Totusi, daca este prea moale, adaugati mai multa faina.

Impartiti aluatul in doua jumatati. Se toarna o parte in tava pregatita, iar in cealalta parte se amesteca lingura de cacao olandeza.

Se amesteca bine amestecul pentru a obtine o masa maro inchis.

Cu ajutorul unei linguri, intindeti cu grija aluatul cu cacao peste aluatul din tava de copt.

Daca esti creativ, poti crea diverse forme cu aluatul maro.

In cele din urma, luati fructele (daca utilizati fructe din compot sau fructe congelate, este important sa indepartati bine sucul) si asezati-le pe suprafata prajiturii.

Asezati aluatul astfel preparat intr-o tava de copt intr-un cuptor preincalzit si coaceti-l timp de aproximativ 35- 40 de minute.

Dupa coacere, lasati prajitura sa se raceasca si transferati desertul intr-o farfurie.

Presarati cu zahar pudra, taiati in bucati si savurati gustul delicios cu o ceasca de cafea buna.