Este numita Regina Prăjiturilor – Se face rapid și este super delicioasă

Ingrediente:

Blat:

9 albusuri
21 linguri de zahar
5 linguri faina
200g nuci coapte si zdrobite cu sticla.

Crema:

9 galbenusuri
250g zahar
5 linguri faina
300ml lapte
1 pachet unt
5 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare:

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare se amesteca cu faina si nucile coapte si zdrobite cu sticla. Compozitia obtinuta se imparte in 2. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mic-mediu pana devin maronii.

Crema: Galbenusurle se freaca spuma cu zaharul. Se adauga faina, apoi se rastoarna in laptele caldut. Compozitia se pune in tuci la foc mic pana se ingroasa, apoi se da la rece. Separat untul se freaca cu zaharul vanilat. Se pune untul peste crema de galbenusuri si se amesteca energic cu mixerul.

Crema se aseaza intre foile racite. Peste ultima foaie se pune un strat subtire de crema si se presara fulgi de cocos sau ciocolata rasa. Se lasa la rece.