Prăjitură cu mere si foi din aluat fraged. Reteta ca la mama acasa

Ingrediente pentru aluat:

600 g făină
1 linguriţa praf de copt
220 g unt topit şi răcorit
4 ouă
130 g zahăr pudră

Pentru umplutură:
2 kg mere
70 g unt
zahăr tos, după gust
1 scorţişoară după gust

Pentru servit:

zahăr pudră

Mod de preparare aluat:

Mai întâi amesteci făina cu untul topit. După ce ai omogenizat, adaugi praful de copt, zahărul pudră şi ouăle. Frământă bine, ca să obţii un aluat moale şi nelipicios. Modelează-l sub formă de bilă, înveleşte-l în folie alimentară şi bagă-l în frigider pentru cel puţin o oră. Scoate-l apoi şi împarte-l în 3 bile mai mici. Din acestea întinde 3 foi de aluat de mărimea tăvii.

Mod de preparare umplutură:

Spală merele, curăţă-le de coajă, apoi dă-le pe razătoare. Căleşte-le la foc mic, cu unt şi zahăr. După ce se caramelizează şi scade zeama lăsată de ele, ia-le de pe foc şi încorporează scorţişoara.

Asamblare prăjitură cu mere cu foi:

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune o foaie de aluat în ea, apoi jumătate din umplutură. Acoperă cu a doua foaie de aluat, întinde restul de mere şi pune şi a treia foaie de aluat. Baăa tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute sau până când prăjitura cu mere cu foi se aureşte frumos.

Scoate prăjitura din cuptor, las-o la răcit pe un grătar, apoi portioneaz-o şi serveşte-o cu zahăr pudră.

Sursa: bzi.ro