Prăjitura Valurile Dunării. O prajitura cremoasa, care ii va incanta pe cei care o vor gusta

Ingrediente pentru umplutură:

1 l lapte
2 plicuri budincă de vanilie
1 esență de vanilie
250 g zahăr
3 gălbenuşuri
1 plic gelatină
zeamă de la o lămâie stoarsă
1/4 pachet unt

Ingrediente pentru blat:

7 ouă
250g unt la temperatura camerei
220 g zahăr pudră
1 plic praf de copt
300 g făină albă

Ingrediente pentru blatul de ciocolată:

2 linguri smântână
2 linguri cacao

Alte ingrediente:

220 g ciocolată cu lapte
120 g ciocolată de gătit
600-700 gr compot de cireşe

Mod de preparare:

Prepari umplutura prima dată. Pui laptele la fiert, împreună cu gălbenuşurile, zahărul şi esenţa de vanilie. Amesteci continuu, ca să nu se formeze deloc cocoloaşe. Topeşte gelatina în puţină apă rece. După ce s-a topit complet, o pui în lapte şi amesteci. În momentul în care compoziţia s-a îngroşat, o iei de pe foc şi o acoperi cu folie alimentară, ca să nu se formeze crustă groasă la suprafaţă. Las-o la răcit.
După ceva timp, cât încă e călduţă, pui în ea zeama de la lămâia stoarsă şi untul şi omogenizezi. După ce s-a topit de tot, adaugi frişcă şi omogenizezi.

Urmează să pregăteşti blatul. Cum? Iată modul de preparare:

Amesteci zahărul pudra cu untul, apoi incorporezi câte un ou şi omogenizezi. După ce ai terminat cu ouăle, pui praful de copt şi faină, cernuta în prealabil, ca să fie cât mai fină. Împarţi aluatul în două. Într-o parte de aluat incorporezi smântâna şi cacaua.

Unge cu puţin unt o tavă de copt, apoi întinde în ea aluatul galben. Ai grijă să fie cât mai uniform. Peste el pui aluatul brun, apoi înfigi uşor cireşele din compot. Coci prăjitura în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 25 de minute. După ce o scoţi, o laşi la răcit, iar apoi o stropeşti cu puţin compot. La final întinzi peste ea compoziţia pregătită anterior.

Urmează să topeşte ciocolată la bain-marie. Când e gata, toarn-o peste prăjitură şi las-o să se răcească de la sine. Aceasta este, așadar, o rețetă de prăjitură Valurile Dunării.

Sursa: bzi.ro

 

Similar articles