Rețetă de prăjitură cu Coca-Cola. Desert de casă făcut ca la carte

Ingrediente pentru blat:

6 linguri făină
1/2 praf de copt
5 ouă
7 linguri zahăr
2 linguri ulei
2 linguri lapte
4 linguri cacao

Ingrediente pentru cremă:

220 ml Coca cola
150 g biscuiţi digestivi
2-3 linguriţe de esenţă de rom
150 g unt
150 g alune
150 g zahăr

Alte ingrediente:

350 ml frişcă lichidă

Mod de preparare blat:

Prima dată separi gălbenuşurile de albuşuri. Apoi baţi albuşurile ca să obţii o spumă. Separat freci gălbenuşurile cu zahăr. Amesteci praful de copt cu făină şi cacaoa, cernută în prealabil, şi le încorporezi în gălbenuşuri. Adaugi uleiul şi laptele şi omogenizezi. La final pui şi spumă de albuşuri şi amesteci uşor cu un ţel sau cu o spatulă.
Tapetezi o tavă de copt clasică cu hârtie, pui compoziţia în ea şi o bagi în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 20 de minute. Scoţi apoi blatul şi îl laşi la răcit.

Mod de preparare cremă:

Mixează biscuiţii într-un blender, ca să-i fărâmiţezi. Prăjeşte alunele, curăţă-le şi marunteste-le şi pe ele. Mixează untul cu zahăr, ca să obţii o compoziţie spumoasă. Adaugă în ea sucul, biscuiţii, esenţa de rom şi alunele. Amestecă folosind un mixer.

Asamblare prăjitură:

Pune blatul răcit pe un platou. Dacă vrei, mai întâi îl poţi stropi cu puţin lapte, ca să fie uşor însiropat. Întinde peste el cremă, apoi decorează-l după preferinţe. Cel mai simplu e să foloseşti frişcă de casă ori ciocolată topită.

Sursa: bzi.ro

 

Similar articles