Rețetă de prăjitură Nașa – Ideală pentru a-ti rasfata familia

Ingrediente pentru blat:

12 albuşuri
12 gălbenuşuri
400 gr zahăr
circa 400 gr făină (o cană şi jumătate)
1 plic praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
1/2 pachet margarină
2 foi de napolitană dintr-un pachet mare
circa 250 gr nucă

Mod de preparare:

Mai întâi coci nuca în cuptor sau într-o tigaie, la foc mediu. Apoi îi zdrobeşti cu sucitorul sau cu ciocanul de şniţele. Bate spumă albuşurile, cu puţin zahăr, ca să obţii compoziţia de bezea adevărată.
Într-un bol mai mare pune făina cernută în prealabil, praful de copt şi nuca măcinată. Amestecă cu o lingură de lemn şi încorporează şi bezeaua. Amestecă uşor, de jos în sus. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune compoziţia în ea. Bagă tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius.

Cât timp se coace blatul, prepară crema. Ai nevoie de gălbenuşurile de la 12 ouă. Trebuie să le freci cu zahăr până obţii o compoziţie care seamănă cu smântâna. Pune vasul cu crema la bain-marie şi continuă să amesteci cu telul, până capătă consistenţă unei creme clasice. Înainte de a lua de pe foc, adaugă un plic de zahăr vanilat. În momentul în care crema aproape s-a răcit complet, încorporează margarina la temperatura camerei.

Asamblare rețetă de prăjitură Nașa:
Pune o foaie de napolitană pe un platou. Întinde crema pe ea, apoi blatul copt, iar cremă, iar la final altă foaie de napolitană. Bagă prăjitura în frigider pentru aproximativ 2 ore.
Sfat: pune mai puţină cremă pe foaia de la bază pentru că blatul cu nucă e destul de greu.

Sursa: bzi.ro

 

Similar articles