Borș de sfeclă – Eficient în tratarea virozelor, anemiilor, imunității scăzute

Sfecla roșie este un aliment nutritiv și este și un medicament cu multiple aplicații terapeutice. Un ajutor extraordinar pentru sănătate, sfecla este ușor digerabilă și are capacitatea de a regla funcțiile hepatice, fiind extrem de eficientă în tratarea anemiilor, cancerului, demineralizărilor, virozelor, tuberculozei, nevrozelor și imunității scăzute.

Ingrediente necesare:
1 kg de sfeclă roșie tăiată bucăți
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de leuștean
1 căpățână de usturoi
1 mână de mălai sau o linguriță de drojdie

Mod de preparare:

Toate ingredientele de mai sus se pun într-un borcan sau într-un vas de lut, se toarnă apă peste ele cât să le acopere, apoi se lasă la macerat într-un loc ferit de lumină și răcoros.

Când lichidul din borcan este acrit, se filtrează, apoi vasul se umple din nou cu apă. Borșul care rezultă a doua oară este mai slab, dar la fel de sănătos.

Mod de administrare:
Din primul borș de sfeclă obținut, se administrează câte două pahare zilnic, iar din borșul obținut a doua oară se administrează câte patru pahare zilnic. Acest borș de sfeclă roșie are rolul de a curăța și de a fortifica organele interne și este recomandat în absolut toate problemele de fiere și de ficat.

Se poate păstra pentru mai multe zile la frigider, în sticle bine astupate și se poate consuma pe tot parcursul anului, fiind recomandat ca depurativ general al organismului, prevenind apariția bolilor de ficat și de fiere.

În paralel cu această cură de borș de sfeclă, persoanele suferinde de hepatită sunt sfătuite să consume, zilnic, și câte două pahare de ceai din flori de gălbenele și semințe de armurariu.

 

Similar articles