De ce sa moara omul cand pe pamant creste Salvia? Efectele nebanuite ale acestei plante

Salvia, deși este folosita de multă lume pe post de condiment pentru diferite preparate culinare, planta ar avea, potrivit unor studii medicale, şi numeroase efecte terapeutice.

Frunzele de salvie pot fi recoltate de-a lungul intregului ani, insa plante contine cele mai multe substante benefice chiar inainte de inflorire. Inaintea iernii, tufa de salvie poate fi taiata si uscata, reusind sa isi mentina aroma timp indelungat.

Astazi, salvia este utilizata in cel putin 4 mari categorii de afectiuni:

– afectiuni cerebrale: intareste psihicul si memoria, stimuleaza activitatea cerebrala, previne boala Alzheimer si senilitatea, inlatura durerile de cap;

– afectiuni nervoase: inlatura, anxietatea, nelinistea, depresia, confuzia, oboseala, echilibreaza sistemul nervos, imbunatateste sanatatea emotionala;

– afectiuni hormonale: echilibreaza sistemul hormonal, reduce bufeurile asociate perioadei de menopauze, transpiratia noctura si productia de lapte matern, scade nivelul de zahar in diabet;

– afectiuni digestive: elimina flatulenta (excesul de gaze), reda apetitul pierdut si calmeaza stomacul sensibil.

Un alt domeniu in care salvia exceleaza cu adevarat este cel al afectiunilor gurii si gatului. Este una din cele mai eficiente plante pentru vindecarea infectiilor care tin de cavitatea bucala si de gat, datorita proprietatilor sale antibacteriene, antiseptice si antiinflamatoare:

– dureri in gat, tuse, laringita, faringita, amigdalita, astm, bronsita, rinita, sinuzita, afectiuni respiratorii cu secretii abundente, inflamatii ale acavitatii bucale, dinti cu puroi, ulceratii ale gatului, halitoza, raceala, febra.

Totodata salvia are si urmatoarele efecte:

antibacterian
antispastic
antinevralgic
tonic gastric
inhibitor impotriva infectiilor
stimuleaza vindecarea plagilor
regularizeaza menstruatia
detoxifierea sangelui

Multa sanatate!

 

Similar articles