Reteta de Tocăniță de ciuperci. O mâncare de post simplă și rapidă. Merge de minune cu mămăliguță!

Ingrediente:

1 kg de ciuperci proaspete
1 ceapa
1 ardei gras rosu
5 catei de usturoi
3 linguri ulei
3 rosii oparite
sare
piper
1 legatura de patrunjel verde
vin rosu sec -100 ml
o jumatate de lingurita de cimbru uscat

Mod de preparare:

Spalam ciupercile si le curatam de primul strat de pielita. Le rupem coditele si le taiem marunt, iar palarioarele le taiem cat mai subtire. Ceapa si ardeiul le tocam in cubulete mici. Usturoiul il curatam si il zdrobim. Le rumenim in ulei si le stingem cu vin. Adaugam ciupercile, rosiile oparite si decojite, sarea si piperul.
Turnam apa cat sa acopere ciupercile si acoperim vasul. Le lasam la foc mic 25 minute.
La final adaugam patrunjelul verde tocat.
Tocanita de ciuperci se serveste cu mamaliga.

 

Similar articles