Rețeta pe care o folosesc de fiecare dată – Cea mai simplă, gustoasă și rapidă negresă de post

Ingrediente necesare:

300 ml apă minerală
150 g zahăr
150 ml ulei
6 linguri gem
5 linguri dulceață de cireșe
4 lingurițe de cacao
5 g praf de copt
300 g făină albă
50 g stafide
100 g miez de nucă
50 g nucă de cocos
5 g esență de vanilie
coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm apa. Adăugăm uleiul, zahărul, făina, praful de copt și pudra de cacao. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Adăugăm gemul, dulceața, stafidele, nuca de cocos, miezul de nică, esența de vanilie și coaja de lămâie. Amestecăm foarte bine, toate ingredientele, până obținem un aluat moale și omogen.

3. Turnăm uniform aluatul într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Poftă bună!

 

Similar articles