Cum se prepară cea mai gustoasă musaca de post: toate secretele unui fel de mâncare delicios luate de la Manastirea Prislop

Ingrediente:

1 kg cartofi
2 pungi soia marunta
2 cepe uscate
3 legaturi ceapa verde
2 legaturi patrunjel
2 legaturi marar
5 linguri bulion
1 ceasca ulei sare, piper

Mod de Preparare:

Curatam cartofi si ai punem la fiert,punem si soia la fiert si o lasam sa fiarba cat scrie pe ambalaj 15-20 minute, dupa ce a fiert o punem in strecuratoare la scurs. Cartofi fierti ai pisam ca pentru piure, dupa aceia curatam cele doua cepe uscate le taiem marunt si le calim intr-o tigaie, punem soia scursa intr-un castron peste care adaugam ceapa calita, ceapa verde taiata marunt, mararu si patrunjelu, adaugam sare si piper dupa gust, apoi le amestecam bine.

Intr-o tava punem putin ulei sa o ungem, adaugam jumatate din cartofi facuti piure peste care turnam soia amestecata cu toate, apoi punem si cealalta jumatate de cartofi, apoi facem putin sos din cele 5 linguri de bulion si apa si le turnam peste toata musacaua, o bagam la cuptor 30 minute, putem adauga la sfarsit patrunjel taiat.

 

Similar articles