Ceaiul de Papadie. O minune pentru sanatate! Scade glicemia, imbunatateste circulatia sangelui, combate gastrita, vindeca acneea….

Ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Frunzele de păpădie din care se prepară infuzia sunt bogate în fibre, proteine și glucide, dar și în vitamine și minerale: vitamina A, E, K, C și vitamine din complexul B.

Ceaiul de păpădie te va ajuta să elimini toxinele din organism, odată cu tot excesul de apă. Acest lucru are beneficii pe mai mult fronturi. Pe de o parte, ficatul și rinichii tăi vor funcționa la cote maxime și vei evita îmbolnăvirea acestora. Pe de alta parte, vei slăbi încet și sigur, scăpând de balonare, celulită și grăsimea abdominală.

Beneficiile ceaiului de păpădie
Îmbunătățește circulația sângelui
Reduce glicemia
Reduce inflamațiile
Combate gastrita, constipația
Elimină efectele balonării sau a unei toxiinfecții alimentare
Bun aliat împotriva acneei, petelor de la nivelul pielii
Mărește apetitul
Tratează înfecțiile urinare

Ceai de păpădie – mod de preparare

Infuzia de păpădie
Se face din 250 ml de apă fierbinte/clocotită, se adaugă 10 grame de frunze uscate de păpădie și se lasă la infuzat pentru aproximativ 10 minute. După ce a stat la infuzat, ceaiul se strecoară și se consumă ca atare sau cu puțină miere, dacă vrei să-l îndulcești.

Decoct de păpădie
Se pregătește doar din rădăcină de păpădie. Într-un vas se pun 250 ml de apă, 2 linguri de rădăcină de păpădie uscată și mărunțită și totul se lasă la fiert pentru 15 minute, la foc mic. Dacă apa se evaporă, se mai completează cu apă. După acest timp, decoctul se filtrează, se lasă să se răcească și se păstrează la frigider. Decoctul de papadie se administrează de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, maxim 2 linguri. Cura cu decoct de păpădie poate fi ținută pentru aproximativ 3 săptămâni.

Detoxifică organismul
Unul dintre motivele pentru care oamenii apelează la ceaiul de păpădie este că acesta ajuta la detoxifierea ficatului și face corpul să funcționeze din nou. Ceaiul de păpădie este un diuretic puternic, care vă ajută organismul să elimine mai rapid toxinele și să îmbunătățească funcția renală sănătoasă.

Previne bolile cronice
Amestecul bogat de antioxidanți prezenți în ceaiul de păpădie, incluzând flavonoide, compuși fenolici și sesquiterpene pot ajuta organismul să elimine radicalii liberi. Acest lucru minimizează stresul oxidativ, care este o cauză majoră a bolilor cronice, inclusiv cancerul. Prin neutralizarea acestor radicali liberi, acest ceai poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea sănătății și a stării de sănătate în general.

Menține sub control zahărul din sânge
Pentru persoanele care suferă de diabet, menținerea unui nivel stabil de zahăr din sânge este crucială pentru o viață sănătoasă. Conform unui studiu publicat în revista Review of Diabetic Studies, păpădia este considerată o plantă anti-diabetică cheie datorită proprietăților sale anti-hiperglicemice, anti-oxidative și antiinflamatoare. Cu toate acestea, cercetarea asupra acestui efect este limitată, dar rezultatele timpurii sunt foarte încurajatoare pentru cei care încearcă să gestioneze simptomele diabetice.

 

Similar articles