Rețetă de drob de miel cu verdeață – Sfaturi pentru aperitiv bun

Secretul drobului este să prăjeşti carnea înainte, apoi să-l laşi la cuptor maxim 50 de minute, ca să nu se usuce. Pentru decor, atunci când îl feliezi, strecoară în el ouă fierte. Când se pun acestea? Înainte de a pune carnea peste prapurul din tavă. Bineînţeles, trebuie fierte în prealabil. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

800 g măruntaie
1 buc. prapur de miel
5 legături ceapă verde
6 ouă
2 legături pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
sare de mare (după gust)
piper negru (după gust)

Mod de preparare:

Prin măruntaie se înţelege: inimă, plămâni, ficat, rinichi şi splină. În Statele Unite ale Americii este interzis importul şi consumul de plămâni de oaie. Asemănător cu drobul de miel românesc este un preparat scoţian făcut în burta de oaie. El se numeşte haggis.

Prima dată speli bine ceapa verde, apoi o tai mărunt. Spală în mai multe ape măruntaiele de miel şi taie-le şi pe ele în bucăţele. Căleşte uşor ceapa. Pune apoi peste ea bucăţile de carne, acoperă tigaia şi lasă-le la înăbuşit.
După ce carnea s-a prăjit, las-o să se răcească un pic şi trece-o prin maşina de tocat carne. Adaugă condimentele şi ouăle. Omogenizează compoziția.

Unge cu puţin unt sau nişte ulei o tavă de chec. Pune prapurul în ea. Pune compoziţia peste prapur, nivelează bine, după care acoper-o cu prapurul rămas pe dinafară. Unge cu puţin ulei drobul pe deasupra şi bag-l în cuptor. Acesta trebuie să fie încins la 170-180 de grade Celsius. Drobul e gata în aproximativ 30 de minute sau când trece testul cu scobitoare.

 

Similar articles