Rețetă de salată boeuf cu maioneză de casă – Secretul gustului bun

Ingrediente:

2 litri rasol vită
5 cartofi
500 g mazăre
300 g gogoșari murați
1 legătură pătrunjel
5 morcovi
500 g castraveți în oțet
1 țelină
2 buc. păstârnac

Pentru maioneză:

200 g muștar
5 gălbenușuri
200 g iaurt
piper
sare

Mod de prepare:

Curăță legumele şi spală-le bine. Apoi taie-le pe fiecare la mărimea dorită. Păstarnacul şi țelina se taie în sferturi. Morcovii şi cartofii se păstrează întregi. Se pun toate legumele la fiert în nişte rasol de vită. În momentul în care au fiert, dar încă nu s-au înmuiat, scurge-le de apă. Altă variantă ar fi ca, mai întâi, să fierbi nişte carne, iar pe la jumătatea timpului de fiert să pui legumele. Când legumele sunt gata, aşadar, scoate-le. Lasă şi legumele, şi carnea la scurs.

După ce s-au răcit suficient, toacă cubuleţe totul, inclusiv bucăţile de carne. Taie mărunt şi murăturile şi pune-le peste restul ingredientelor. Lasă deoparte şi ocupă-te de maioneză.
Ideal este o faci de casă. Când e gata, amestecă câteva linguri de maioneză cu legumele şi carnea mărunţite. Potriveşte de gust cu piper şi sare, apoi pune salata într-un bol. Decorează cu maioneza păstrată, gogoşari, albuş, măsline şi, eventual, nişte felii de castravete.

Sfaturi pentru cea mai bună salată boeuf

Urmează şi aceste sfaturi pentru ca salata să-ţi iasă bună de tot:

carnea de vită îi dă savoare aparte;
dacă ai mazăre congelată, o fierbi până se înmoaie. Dacă e de la cutie, îi sunt suficient 5 minute, întrucât e deja fiartă;
unii bucătari fierb toate ingredientele separat. Consideră că, astfel, nu-şi pierd din aromă şi savoare;
dacă vrei, când fierb legumele, poţi adăuga şi o ceapă tăiată în două. La asamblare însă ai grijă să nu o pui. Dă un gust uşor ciudat mâncării;
ideal ar fi să fierbi cartofii în coajă, ca să fie mai savuroşi, iar apoi să-i cureţi;
poţi pune castraveţi muraţi în saramură sau în oţet, dar şi bucăţele mici de gogoşari crocanţi;
după preferinţe, pentru această reţetă de salată boeuf cu maioneză de casă poţi cumpăra şi o cutie de boabe de porumb. Acesta îi dă un gust uşor dulceag.

 

Similar articles