Cea mai bună pască fără aluat, cu brânză dulce, smântână și stafide – Iată cum se prepară

Ingrediente:

1 praf de copt
100 grame smântână
1 lingură cacao, pentru decor – opţional
100 grame stafide
6 linguri făină
180 grame unt, la temperatura camerei
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie
300 grame zahăr
6 ouă
600 grame brânză de vaci grasă

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, untul şi un praf de sare până când se obţine o consistenţă omogenă.
Se adaugă brânza, smântâna, praful de copt şi făina.
Se bat albuşurile spumă. Când s-au întărit suficient se încorporează în amestecul de gălbenuş. Se adaugă vanilia şi coaja de lămâie. La final se adaugă stafidele.
Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă bine cu unt. Se coace 40-45 de minute.

Poftă bună!

Sursa: https://romaniadeastazi.ro/