Prajitură delicioasă cu biscuiți și cacao – Se face foarte repede și nu necesită coacere

Ingrediente:

Zahar vanilat 10 g
Biscuiti cu cacao 350 g
Fulgi de migdale 10 g
ciocolata amara 120 g
Zahar 125 g
Lapte praf 240 g
Unt 220 g
Lapte 160 ml

Mod de preparare:

Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga zahar, zahar vanilat si se amesteca.

Gatiti la foc mic pana se topeste tot zaharul si amestecul fierbe. Scoateti cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca.

Bateti 110 g de unt (jumatate) inmuiat cu un mixer, turnand treptat amestecul de lapte dulce.

Apoi adaugati lapte praf in portii si amestecati pana se omogenizeaza.

Puneti ciocolata neagra si 110 g unt intr-o cratita si amestecati pana cand ciocolata se dizolva complet.

Asezati biscuitii cu cacao pe fundul unei cratite de 18 x 22 cm, intindeti jumatate din crema alba, puneti din nou biscuiti, iar crema alba, biscuiti si turnati ciocolata si deasupra puneti petale de migdale. Se da la frigider 3-4 ore.

Taiati tortul in portii convenabile inainte de servire. Felii reci de ciocolata care se topesc in gura cu crema de unt este o versiune distractiva a unui desert festiv si o salvare reala intr-o situatie de nevoie urgenta a copiilor de dulciuri.

Pofta buna!

 

Similar articles