Chiftelute cu usturoi si bere: cea mai buna reteta din carne tocata

Ingrediente:

-500 g carne tocata (carne de porc si vita)
-4 felii de paine prajita
-100 ml lapte
-2 oua
-50 g de faina
-50 g pesmet
-1 catel de usturoi
-2 crengute de patrunjel
-sare si piper dupa gust

Pentru sos:
-3 cepe mai mici
-1 cutie de bere
-ulei

Mod de preparare:

Mai intai, puneti painea faramitata intr-un castron, turnati lapte si amestecati. In al doilea castron, puneti carnea tocata, adaugati ouale, sarea, condimentati, adaugati patrunjel tocat si amestecati.

Scoateti excesul de lapte din paine, adaugati amestecul la carne si amestecati din nou. Apoi adaugati pesmetul si amestecati din nou. Se toarna faina intr-un castron separat, se formeaza bile din masa de carne si se infasoara in faina.

Puneti ulei intr-o tigaie, incalziti si prajiti pe toate partile . O asezam pe un prosop de hartie pentru a scapa de excesul de grasime.

Ceapa se toaca marunt si se prajeste in ulei . Apoi se toarna o cutie de bere peste ceapa. Puneti chiftelele in acest sos si lasati-l sa fiarba timp de aproximativ 10-15 minute.

Se condimenteaza dupa gust.

Sursa: https://bucatarianoastra.online/