Prăjitura minunata cu brânză. Un desert deosebit, fin, aerat și aromat

Ingrediente

400 grame brânză de vaci cremoasă

190 grame de iaurt degresat

5 linguri de zahăr

3 linguri de griș

3 linguri de făină

1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)

2 ouă

zahăr pudră

1/2 de linguriță praf de copt

Cum se prepară?

Bateți ouăle cu zahărul, folosind un robot de bucătărie. Adăugați brânza și iaurtul. Amestecați până obțineți o masă omogenă. Treptat, adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați cu o lingură. Adăugați afinele și iarăși amestecați.

Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă). Turnați în aceasta aluatul. Dacă folosiți o formă de silicon, ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțin griș. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.

Scoateți forma din cuptor. Acoperiți-o cu o farfurie și răsturnați-o. Îndepărtați hârtia de copt.Decorați cu afine sau zahăr pudră.

Pofta buna!