Rețeta pentru Tortul Egiptean, despre care mulți spun că este cel mai bun Tort din lume

Ingrediente:

Pentru 3 blaturi subțiri:

6 albușuri
150 g alune de pădure/nuci măcinate
6 linguri de zahăr
2 și 1/2 linguri de făină

Pentru crema de gălbenușuri

340 ml lapte
10 gălbenușuri
3 linguri rase de făină/amidon de porumb
10 linguri de zahăr
170 g unt
20 g zahăr vanilinat
1 fiolă esență de vanilie

Pentru crema crocantă

130 g alune de pădure/nucă tocate
200 ml frișca lichidă
200 g +4 linguri de zahăr caramelizat (făcut ca pentru crema de zahăr ars)

Pentru decor (opțional)

alune de pădure/nuci tocate
frișcă bătută
bucățele de zahăr caramelizat
Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.

Blatul:

Cantitățile de la cele 3 blaturi sunt date împreună, dar pentru că le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt: – 2 albusuri, – 2 linguri zahăr, – 1/2 lingură de făină, – 50 g alune măcinate/nuci.

Bate albușurile bine, adaugă încet zahărul și bate pentru omogenizare. Încorporează treptat făina și alunele/nucile măcinate. Întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute.

Repetă pentru fiecare blat din cele 3.

Crema de albusuri:

Într-o cratiță medie, pe foc mic, amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina/amidonul, zahărul vanilat și laptele până când obții o cremă omogenă și tare. Lasă crema la răcit. Bate untul bine și adaugă-l treptat, amestecând continuu, cremei răcite.

Crema crocanta:

Cu ajutorul unei spatule, amestecă frișca bine cu alunele/nucile tocate și zahărul caramelizat zdrobit bucăți (nu pisat)

Montarea tortului:

Se face simplu: 1 blat, 1 strat de cremă de gălbenușuri, 1 strat de cremă crocantă. Repetă.

Îți va rămâne niște cremă de gălbenușuri, cu ea poți tapeta marginile tortului.

Ornarea tortului (optional):

După inspirație și gust, poți orna cu frișcă, extra-zahăr caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.