Prăjitură Kremeș cu vanilie și frișcă. Prăjitură cu cremă delicioasă și foi fragede cu miere

Ingrediente necesare pentru foi:

500 g făină
190 g zahăr pudră
2 gălbenușuri
2 ouă întregi
90 g unt
50 g miere
Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu

Ingrediente necesare pentru cremă:

1 L lapte
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
2 gălbenușuri
120 g praf de budincă de vanilie
250 g unt

Alte ingrediente necesare:

700 ml frișcă lichidă
100 g zahăr tos
3 plicuri zahăr vanilat
Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Într-un bol mai mare punem: făina, untul, zahărul pudră, gălbenușurile, ouăle, mierea și bicarbonatul de sodiu. Frământăm un aluat omogen pe care-l împărțim în două părți egale. Întindem fiecare bucată la mărimea tăvii.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină tava de copt și coacem blaturile timp de aproximativ 8 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După coacere, lăsăm blaturile să se răcească. Dacă se lipesc de tavă, trecem cu un cuțit de-a lungul tăvii.

Punem într-o cratiță laptele, zahărul tos și cel vanilat, gălbenușurile și praful de budincă. Fierbem până obținem o budincă groasă, după care o lăsăm se răcească.

Începem să mixăm budinca rece, încorporând untul. Mixăm până obținem o consistență cremoasă.

Întindem crema peste primul blat.

Mixăm spumă frișca lichidă împreună cu zahărul tos și cel vanilat, după care întindem peste cremă.

Acoperim cu al doilea blat și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Înainte de servire, pudrăm cu zahăr pudră.