Salvează aceste 2 retete, te vor ajuta foarte mult – Blat de cacao si blat de vanilie pentru prepararea torturilor acasa

Blat de vanilie:

Ingrediente

315 gr făină
270 ml lapte 120 gr unt
200 gr zahăr
6 buc ouă
după necesitate vanilie
1 pliculeț praf de copt

Mod de Preparare

Punem laptele împreună cu untul într-o crăticioară și se dă la foc mic până se topește untul după care se dă deoparte.

Într-un vas mare se bat ouăle împreună cu zahărul până își triplează volumul. Făina se amestecă împreună cu praful de copt, vanilia și se cern.
Punem laptele peste ouăle bătute și amestecăm. Se adaugă treptat făina și amestecăm ușor.

Se ia o tavă cu pereți detașabili, punem hârtie de copt la bază și pe margini. Pe margini hârtia de copt trebuie să fie mai înaltă decât tava deoarece blatul va crește.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade C pentru 50-60 minute.Se lasă la răcit, se pune în folie și se dă la frigider pentru 1 oră după care se poate felia.

Blat de cacaoo

Ingrediente:

315 gr făină
270 ml lapte 120 gr unt
200 gr zahăr
6 buc ouă
40 grame cacao
1 pliculeț praf de copt

Mod de Preparare

Punem laptele împreună cu untul într-o crăticioară și se dă la foc mic până se topește untul după care se dă deoparte.

Într-un vas mare se bat ouăle împreună cu zahărul până își triplează volumul. Amestecăm cacaoa, făina și praful de copt împreună.

Punem laptele peste ouăle bătute și amestecăm. Se adaugă treptat făina și amestecăm ușor.

Se ia o tavă cu pereți detașabili, punem hârtie de copt la bază și pe margini. Pe margini hârtia de copt trebuie să fie mai înaltă decât tava deoarece blatul va crește.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade C pentru 50-60 minute.Se lasă la răcit, se pune în folie și se dă la frigider pentru 1 oră după care se poate felia.