Cozonac impletit, fara umplutura. Se prepara extrem de usor si are un gust deosebit

Ingrediente necesare:

Pentru Maia:

-100 ml – lapte caldut

-40 g – faina

-20 g – zahar

-15 g – drojdie proaspata

Pentru Aluat:

-460 g – faina

-150 ml – lapte fierbinte

-130 g – zahar

-100 g – unt

-6 galbenusuri

-1 ou

-1 varf sare

Mod de preparare:

Incepeti prin turnarea a 125 de grame de faina simpla intr-un castron si turnarea laptelui fierbinte peste el.

Apoi amestecati bine, acoperiti cu folie alimentara si puneti-l deoparte.

Acum pregatiti drojdia.

Se toarna 40 de grame de faina intr-un castron, se adauga drojdie proaspata zdrobita, zahar si se toarna lapte caldut.

Conectati bine cu o lingura si lasati-o sa se umfle timp de aproximativ 15 minute.

In faza urmatoare, intr-un bol mic bateti galbenusurile impreuna cu zaharul in spuma.

Apoi turnati acest amestec in baza aluatului (lapte fierbinte cu faina).

Cerneti si restul de faina simpla (335 g), adaugati sarea, aluatul si in final untul inmuiat in portii.

Faceti un aluat moale, antiaderent, cu mainile sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.

Acoperiti-l cu o carpa si lasati sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ doua ore.

Cand aluatul creste bine, scoateti-l pe un sucitor cu faina, mai lucrati putin si impartiti-l in patru bucati egale.

Rulati role din ele. Apoi incepeti sa le impletiti in sensul acelor de ceasornic pentru a crea un fel de paine tricotata.

Lasati aluatul sa creasca sub un prosop pentru inca doua ore.

In cele din urma, intindeti chifla cu un ou batut, puneti-o intr-un vas de copt cu hartie de copt si coaceti timp de 40 pana la 50 de minute la 180 ° C.

Dupa racire, serviti o prajitura feliata cu gem si o ceasca de cafea.

Sursa: https://bucatarianoastra.online/