Prajitura aerata cu cacao. Se face usor si are un gust senzational

Ingrediente:

7 oua mari

2,5 cani faina

1 cana zahar

1 cana de ulei

1 pliculet zahar vanilat

2 lingurite praf de copt

2 linguri cacao

Mod de preparare:

Bateti ouale separand galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile pana se fac o spuma tare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile.

Bateti totul pana se amesteca. Adaugati ulei in portii mici. In cele din urma, amestecati faina combinata cu praful de copt.

Se toarna 3/4 din aluat in tava de copt pregatita.

Adaugati 1-2 linguri de apa si cacao la aluatul ramas. Amestecati folosind o furculita sau un bat de frigarui, amestecati ambele aluaturi intr-un cerc.

Se coace aproximativ 40 de minute la 180 de grade

Presarati tortul racit cu zahar pudra sau turnati glazura lichida de ciocolata.