Prajitura de sezon cu fructe proaspete, crema de branza si blat de biscuiti. Un desert senzational fara coacere

Ingrediente:

Pentru Blat:

– 300 grame biscuiti cu cacao

– 100 grame unt

Pentru Crema:

– 500 grame mascarpone

– 400 mililitri frisca

– 200 grame zahar

– 1 pliculet de intaritor pentru frisca

– 1 lamaie

Pentru stratul de gelatina:

– 200 grame capsuni

– 2 pliculete de gelatina

Mod de preparare:

Spargeti biscuitii in bucati mici si macinati-i intr-un tocator de carne sau robot de bucatarie.

Apoi amestecati cu untul topit si transferati masa rezultata intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt.

Intindeti uniform pe fund si puneti tava in frigider cel putin o ora pentru a se solidifica.

Intr-un alt castron, amestecati mascarpone cu zaharul si amestecati pana la o consistenta fina.

Bateti frisca intr-o spuma ferma cu intaritorul pentru frisca si amestecati-o usor in branza de vaci batuta cu o spatula.

Adaugati sucul unei lamai si amestecati din nou.

Asezati crema finita in tava pe blatul de biscuiti intariti, nivelati suprafata cremei si puneti-o la loc in frigider pentru cateva ore.

La final, pregatiti gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si curatati capsunile proaspete si taiati-le in felii mai subtiri cu un cutit ascutit.

Asezati-le pe toata suprafata tortului si turnati peste ele gelatina.

Apoi readuceti tortul la frigider pentru cateva ore pentru a se solidifica si intinde bine, astfel incat aromele ingredientelor sa se combine frumos.