Lapte de aur – Această băutură simplă îți poate schimba viața

De foarte mult timp, laptele a fost considerat o băutură miraculoasă cu beneficii extraordinare pentru sănătate. Însă combinaţia pe care o vom prezenta mai jos nu este doar miraculoasă, ci magnifică.

Principalul ingredient din această reţetă este turmericul. Turmericul conţine curcumina, polifenol identificat a fi componenta activa primară şi care prezintă peste 150 de activităţi potenţial terapeutice, ce includ beneficii antioxidante, anti-inflamatorii şi anti-cancer.

Beneficii suplimentare:
Anti-inflamator, anti-oxidant, antiseptic, analgezic.
Stimulează imunitatea.
Anti-cancerigen.
Ajută la menţinerea nivelului de colesterol.
Promovează sănătatea digestivă.
Detoxifiant pentru ficat.
Reglează metabolismul şi problemele cu greutatea.
Hipertensiune arterială.
Memoria şi funcţionarea creierului.
Diverse afecţiuni ale pielii.
Tulburări neurologice.
Reduce trigliceridele/
Adăugarea de piper negru şi turmeric nu va face nimic altceva decât să îmbunătăţească biodisponibilitatea Curcumina este de 1.000 de ori mai puternică, ca urmare a combinaţiei cu piperina, un compus ce se regăseşte în piper. Deci, prin amestecarea turmericului cu piper negru, va creşte absorbţia corpului de curcumina cu 2000%!

Modul de preparare al Laptelui de Aur

Pasul 1 Pasta de Turmeric şi Piper

Ingrediente:

1/4 ceaşcă de praf de turmeric
1/2 linguriţă de piper
1/2 ceaşcă de apă
Direcţii:
Se amesteca foarte bine toate ingredientele într-o tigaie la foc mic, până când se formează un sos omogen. După ce s-a format un sos omogen, creşte intensitatea focului, până când conţinutul se va forma ca o pastă groasă. Acest lucru nu-ţi va lua mult timp, aşa că, imediat cum s-a transformat în pasta groasă, opreşte focul, lasa conţinutul să se răcească, apoi pune-l într-un borcan, şi păstrează-l în frigider.

Pasul 2: Laptele de Aur

Ingrediente:

1 cana de lapte de migdale (de cânepă sau de nucă de cocos sunt, de asemenea, opţiuni bune)
1 linguriţă de ulei de nucă de cocos
1/4 linguriţă de pastă de turmeric ( pe care tocmai ai făcut-o – vezi mai sus)
1-2 linguriţe de miere
Direcţii:
Combina toate ingredientele, cu excepţia mierei într-o cratiţă, cu nivelul focului mediu. În timp ce se încălzeşte, asiguraţi-vă că amestecaţi în mod constant şi nu lasa amestecul să fiarbă. După ce s-a încălzit suficient, lasă-l puţin să se răcească după care adaugă miere după gust.

 

Similar articles