Dovlecei marinati la borcan- Un preparat excelent pentru iarna

Ingrediente necesare:

– 1.5 kg dovlecei

– 3-4 catei usturoi

– 50 grame de sare

– 120 grame de zahar

– 120 mililitri otet de masa 9%

– 1 lingura de piper negru macinat

– 1 legatura patrunjel

– 1 legatura de marar

Mod de preparare:

Cel mai bine este sa luati dovlecei tineri, de dimensiuni medii, in acest mod preparatul se va dovedi si mai gustos.

Taiati dovleceii in jumatati de inele si puneti-i intr-un recipient mare.

Adaugati usturoiul, trecut prin presa de usturoi si restul ingredientelor conform retetei si amestecati bine.

In timpul amestecarii, dovleceii vor incepe sa secrete suc, nu este nevoie sa-l scurgeti.

Lasati dovleceii pe masa 60 de minute.

In acest timp, se vor marina bine.

Se amesteca dovleceii la fiecare 15 minute.

In timp ce dovleceii se marineaza, pregatiti borcanele pentru conservare.

Umpleti borcanele pregatite cu dovlecei si presati-i pentru a sta fix.

Puneti sucul ramas in fiecare borcan.

Eu am umplut 4 borcane de 800 ml.

Acoperiti borcanele cu capace si puneti-le intr-o oala cu apa.

Aduceti apa la fierbere.

La aproximativ 5 minute dupa fierberea apei, vor incepe sa apara bule in borcanele de dovlecei.

Din acest moment, borcanele trebuie sa ramana in apa clocotita timp de 15 minute.

Cand procesul de sterilizare s-a incheiat, insurubati capacele.

Intoarceti borcanele cu susul in jos si lasati-le in bucatarie peste noapte.

Acest aperitiv excelent este perfect cu orice garnitura, cel mai uimitor lucru este ca dovleceii marinati conform acestei retete au un gust foarte asemanator cu ciupercile.

Asigurati-va ca incercati sa faceti aceasta gustare de iarna inainte ca sezonul de dovlecei sa se termine.

Sursa: https://bucatarianoastra.online/

 

Similar articles